Szúnyogháló tisztítása. Tippek a szúnyogháló takarításához

A nyár közeledtével nem csak a jó idő érkezik el életünkbe minden évben, hanem bizony a bogarak is, melyek előszeretettel férkőznek be a nyitott ajtókon, és ablakokon keresztül az otthonainkba, nem kis bosszúságot okozva ezzel.

A nem kívánt rovarok, és bogarak ellen a legjobb védekezés a szúnyogháló.

Szúnyoghálók tartós megoldások


Milyen szúnyogháló típusok léteznek?


Fix alumínium keretes szúnyogháló

Ez a fajta szúnyogháló fixen kerül felszerelésre, általában ablakokon alkalmazzák. Ajtóra nem megfelelő, mert a kijárást korlátozza.

Nyitható, és eltolható szúnyogháló

Ez a fajta minden típusú nyílászáróra kiválóan alkalmas. Az eltolható változatot használják terasznál, de akár ablakoknál is. Ha nyitható akkor önálló keretet kap. Ezt leggyakrabban bejárati ajtóknál alkalmazzák.

Szúnyoghálós redőny

lyen esetben a szúnyogháló a redőny tokjába kerül beszerelésre. Szükség esetén felhúzható, így amikor például télen nincsen szükségünk rá, akkor könnyedén fel tudjuk húzni.

Pliszé szúnyogháló

Ez a típus a redőny és a nyílászáró között helyezkedik el. Előnye, hogy utólag is beépíthető.

Szükséges a szúnyoghálót tisztítani?


Szúnyoghálót az időszakos takarításon kívül semmilyen extra karbantartást nem igényel.

Szúnyoghálót az időszakos takarításon kívül semmilyen extra karbantartást nem igényel.

Milyen gyakran kell a szúnyoghálót tisztítani?


Típustól függetlenül a hangsúly a rendszerességen van. Inkább takarítsuk a szúnyoghálót gyakrabban egy nedves ruhával, minthogy az elhanyagolás miatt a makacs szennyeződések megtapadjanak rajta. Ezeket ugyanis csak erős tisztítással tudnánk eltávolítani, mely során félő, hogy a szúnyogháló megsérülhet, és már nem ad 100 % védelmet.

Fontos!

Néhány tipp, és praktika az otthoni szúnyogháló takarításra:


Fontos leszögezni, hogy a szúnyoghálók tisztítása nem igényel semmilyen speciális eszközt vagy előkészületet. Felesleges több ezer forintot elkölteni bármilyen forgalomban lévő tisztítószerre. Amire szükségünk van az nem más mint lágy kefe, vagy szélesebb fejű ecset, langyos víz, mosogatószer, szivacs, és törlőkendő.

A szúnyogháló takarítás lépései:


Takarítás első lépés

Kefe segítségével eltávolítjuk a felesleges port a szúnyoghálóról.

Takarítás második lépés

Ha ez megtörtént bő, mosogatószeres vízzel átmossuk a szúnyogháló egész felületét. A szennyeződés mértékétől függően ezt többször ismételhetjük. Ha a víz hamar koszos lesz, akkor érdemes, cserélni közben. Soha nem súroljuk erősen a szúnyoghálót. Makacs szennyeződések esetén inkább vigyünk fel minél több vizet, áztassuk a szennyeződést, hogy feloldódjon, és egy könnyed mozdulattal le tudjuk törölni.

Takarítás harmadik lépés

Ha meggyőződtünk róla, hogy alaposan átmostuk, akkor egy nedvszívó kendő vagy rongy segítségével eltávolítjuk a felületéről a felesleges vizet. Mindig töröljük teljesen szárazra, hiszen a vizesen hagyott felületen sokkal hamarabb megtapad a por.

Tipp: Kefe helyett használhatunk sűrített levegőt is mosás előtt a szúnyoghálón megtapadt por eltávolításához!

Szúnyoghálo tisztítása nem túl bonyolúlt folyamat. Érdemes időről időre elvégezni.

Szúnyoghálo tisztítása nem túl bonyolúlt folyamat. Érdemes időről időre elvégezni.

Gyakran ismételt kérdések:

Takaríthatom porszívóval is a szúnyoghálót?

A válasz igen, de csak abban az esetben ha a porszívó teljesítmény fokozata állítható. Szúnyoghálót takarítani porszívóval mindig csak a legkímélőbb, alacsony fokozaton lehet, hogy elkerüljük a sérüléseket.

Speciális tisztítószer szükséges?

Nem szükséges. Mosogatószer teljesen megfelelő a leragadt kosz eltávolítására.

Milyen gyakran takarítsam le a szúnyoghálót?

Ennek a megítélése egyedi. Nyáron, vagy szeles időben érdemes minél gyakrabban elvégezni. Amikor már a háló felületén látszik a lerakódott por, akkor mindenképpen indokolt a tisztítása.

Szúnyogháló szereléssel, tisztítással, és egyéb kérdésekkel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal. Magas minőségben kedvező áron vállajuk szúnyoghálók szerelését. Ön elképzeli, mi megvalósítjuk!

szajkó árnyékolástechnika

További kérdései lennének? Vegye fel velünk a kapcsolatot