Betekintésvédő fólia ablakra. Mit érdemes tudni az ablakfóliázásról?

Nincs is szebb látvány, és jobb érzés annál mint amikor otthonunk napfényben fürdőzik, ám a meleg nyári napokon az üveg nyílászáró felületek, akár több fokkal is felmelegíthetik a belső tereket, és a komfortérzetünket ez sajnos jelentősen csökkenti.

Korábbi blog bejegyzéseinkben már kifejtettük, hogy miért fontos az ablakok külső-, és belső árnyékolása, illetve azt is milyen megoldások léteznek erre. Ám egy fontos dologról még nem írtunk ez pedig nem más, mint az ablakfóliázás.

Mire jó az ablakfólia?


A napjainkban gyártott ablakfóliák már nemcsak a betekintés ellen védenek, hanem hővédő funkciót is ellátnak. Ám a hővédelmen túl van még egy nagyon fontos szerepük, mégpedig az, hogy az ablakfóliák védi otthonunkat a káros UV sugaraktól, és a meleget is távol tartják. Ezek a káros sugarak ugyanis az üveg felületeken is átjutnak, és rendkívül egészségkárosító hatásúak. Sőt nagy előnyük, hogy még a vakító fényt is kizárják a lakásból, hiszen 99%-ban visszaverik az UV sugarakat.

Mi az ablakvédő fólia előnye, az ablak sötétítő megoldásokhoz képest?


Egy nagy nagy előnye van. Ez pedig az, hogy amíg az ablakárnyékolók akár a fény 100 %-át is kizárják a lakásból, addig az ablak fóliázásával úgy tudjuk csökkenteni a vakító fényt, hogy nem zárjuk ki azt teljesen az otthonunkból.

Ablakfóliázást szeretne?

Ablakfóliázást szeretne?

Amennyiben ablakfóliára van szüksége forduljon hozzánk,mindenben a segítségére leszünk a kiválasztástól egészen a kivitelezésig.

Mi az a betekintést védő fólia?


Betekintésvédő fóliával leggyakrabban, üzlethelyiségek, irodák, munkahelyek üvegfelületein belül találkozhatunk. Ezek, ahogy a nevükben is szerepel a kíváncsiskodó szemek elől védenek, egyfajta védőpajzsként erősítik privát szféránkat. Amennyiben tehát nem szeretnénk hogy bárki bármikor beláthasson otthonunkba, irodánkba, de azért a fényt sem szeretnénk kizárni az életünkből, akkor válasszuk mindenképpen ezt a megoldást.

Milyen fontos szempontokat kell figyelembe venni az ablak fólia választásnál?


  • Ablakfólia fajtája: Az első és legfontosabb az ablakfólia típusa. Ehhez tudnunk kell nagyjából hogy mire van szükségünk? Milyen funkciót lásson el a fólia.
  • Fényáteresztés: A gyengébb minőségű boltban vásárolható ablakfóliák nem képesek arra, hogy elegendő fényt engedjenek át, így otthonunk is túl sötét lehet. Víztiszta változatuk pedig a fényvisszaverést nem tudja megszüntetni.Ezért mielőtt ablakfóliát vásárolunk győződjünk meg arról, megfelelő fényáteresztéssel ellátott terméket választunk.
  • Megfelelő minőség: Mindenképp olyan ablakfóliát vásároljunk, amelyek hosszú élettartamúak, és amelyre van garancia. Az olcsó fóliák ugyanis hamar megsérülhetnek, vagy megrepedhetnek, így nem tudják ellátni a megfelelő funkciójukat.

Mennyiben kerül az ablakfóliázás?


Az ablak fóliázása számos tényezőtől függ, így igen nehéz általánosságban meghatározni, mekkora költséggel jár.

Függ:

  • Az ablakfelület nagyságától.
  • Fólia típusától (betekintés elleni, hővédő, UV szűrős)

Ablak fóliázás házilag? Vagy bízzuk szakembere?


Léteznek a forgalomban olyan ablakfóliák, melyeket vásárlás után akár mi is feltehetünk az üveg felületre, azonban egyáltalán nem biztos, hogy azt a minőséget kapjuk amit elvárunk. Valamit az sem, hogy esztétikus látványt nyújtanak felhelyezés után. Ha jó minőségű ablakfóliát szeretnénk, akkor ezen nem érdemes spórolni, mindenképpen bízzuk ezzel foglalkozó cégre az ablak fóliát, és annak felhelyezését is. Az ezzel foglalkozó szakemberek segítenek nekünk a megfelelő ablakfólia kiválasztásában és szakszerű felhelyezésében is.

Amennyiben ablakfóliára van szüksége forduljon hozzánk,mindenben a segítségére leszünk a kiválasztástól egészen a kivitelezésig.

szajkó árnyékolástechnika

További kérdései lennének? Vegye fel velünk a kapcsolatot